تحقیق در مورد يونجه

تحقیق در مورد يونجه

مبدا اوليه يونجه

ظاهراً ارزش يافتن گياهان علوفه اي همزمان بااهلي كردن حيوانان وحشي بوده است.هرچه بشر بيشتر به فراورده هاي دامي احتياج پيدا مي كرد اهميت اقتصادي نباتات علوفه اي بارزتر مي شد. تا آنجا كه اين بخش امروز در زراعت اساسي ترين قسمتها راتشكيل ميدهد وشناسائي آن همانطور كه گفته شد بااستفاده از حيونانات شروع مي شود.

تاريخ كشت يونجه به دوران مادها وهخامنشي ها مي رسد.اين علوفه درموقع حمله خشايارشاه ازايران به يونان برده شد واز آنجا به ايتاليا وبالاخره ساير كشورهاي اروپايي منتقل گرديد.

يونجه در دوره سلسله ماد ها جزو علوفه اسب محسوب مي شد بهمين جهت ريشه گياه شناسي آن Hema media  كه به معني مادها مي باشد . يونجه معمولي يا medicago sativy مناطق گرم راترجيح مي دهد وكشت آن ازخاكهاي مناسب بهترين عملكرد رادارد در صورتي كه اززمينهاي شني وهواي سرد محصول مناسبي نمي دهد.

 

-انواع يونجه ايران:

درايران چهار نوع يونجه وجود دارد:

۱-يونجه بغدادي: اين يونجه مخصوص نواحي گرمسير است كه درنواحي جنوب ايران واستان خوزستان كشت وكار مي شود.

۲-يونجه همداني: برتري اين نوع به ساير يونجه هاي ايراني مقاومت زياد به زمستان ومناطق سرد است. دراتفاعات زياد يعني بيشتر درحوالي همدان واستان كردستان كشت مي شود.

۳-يونجه يزدي: اين يونجه مخصوص نواحي گرمسير است كه به علت خوبي جنس وزيادي عملكرد مورد توجه است.اين يونجه به خلاف يونجه همداني كه مخصوص نواحي سردسير ويونجه بغدادي كه مخصوص نواحي گرمسير است يونجه يزدي مخصوص نواحي معتدل است وبدون زمستانهاي سخت.

۴-يونجه بمي : يونجه بمي برخلاف دورقم فوق (همداني –يزدي) مانند يونجه بغدادي مخصوص نواحي حاره يا گرم است.شاخ وبرگ آن زياد وحد آن حد واسط يزدي وبمي است.

تحقیق در مورد يونجه

۴۰,۰۰۰ ریال – خرید
اشتراک:

نظر خود را بیان کنید