تحقیق نگهداری سیب در سردخانه

تحقیق نگهداری سیب در سردخانه

 

پيشگفتار

آئين كار نگهداري سيب در سردخانه كه نخستين بار در سال ۱۳۵۱ تهيه گرديد بر اساس پيشنهادهاي رسيده و بررسي و تائيد كميسيون فني نگهداري ميوه و سبزي در سردخانه براي اولين بار مورد تجديد نظر قرار گرفت و در هفتاد و دومين جلسه كميته ملي استاندارد فرآورده‏هاي كشاورزي و غذائي مورخ ۶۷/۴/۲۹ تصويب شد , اينك به استناد ماده يك قانون مواد الحاقي به قانون تأسيس مؤسسه استاندارد و تحقيقات صنعتي ايران مصوب آذر ماه سال ۱۳۴۹ به عنوان آئين كار رسمي ايران منتشر مي‏گردد .

براي حفظ همگامي و هماهنگي با پيشرفتهاي ملي و جهاني در زمينه صنايع و علوم , استانداردها و آئين كارهاي ايران در مواقع لزوم مورد تجديد نظر قرار خواهند گرفت و هر گونه پيشنهادي كه براي اصلاح يا تكميل اين آئين كار برسد در تجديد نظر بعدي مورد توجه واقع خواهد شد .

بنابراين براي مراجعه به استانداردهاي ايران بايد همواره از آخرين چاپ و تجديد نظر آنها استفاده كرد .

در تهيه و تجديد نظر اين آئين كار سعي شده است كه ضمن توجه به شرايط موجود و نيازهاي جامعه حتي المقدور بين اين آئين كار و آئين كارهاي كشورهاي صنعتي و پيشرفته هماهنگي ايجاد شود .

لذا با بررسي امكانات و مهارت‏هاي موجود و اجراي آزمايش‏هاي لازم اين آئين كار با استفاده از منابع زير تهيه گرديده است :

۱ ـ آمار نامه كشاورزي سال ۱۳۶۴ از انتشارات وزارت كشاورزي

۲ ـ بيماريهاي مهم فيزيولوژيك انباري سيب – نگارش : داريوش شرافتيان از انتشارات مؤسسه تحقيقات اصلاح و تهيه نهال و بذر مهر ماه ۱۳۶۳

۳ ـ استاندارد ويژگيهاي سيب ( تجديد نظر ) شماره ۳۴۷ ايران ـ چاپ سوم مهرماه ۱۳۶۴

مقدمه

سيب يكي از قديمي‏ترين ميوه‏هايي است كه بشر از دير باز شناخته و مورد استفاده قرار داده است بر اساس اطلاعات موجود به نظر مي‏رسد كه موطن اصلي درخت سيب در منطقه جنوبي قفقاز و آسياي صغير بوده و اين درخت اولين بار در كشورهاي ايران , مصر , يونان پرورش مي‏يافته است .  درخت سيب از گونه‏هاي مختلف جنس Malus از خانواده Rosaceae  مي‏باشد .  به عقيده بعضي از گياه شناسان جنس Malus خود زير جنس Pyrous بوده و بيست و پنج گونه سيب شناخته شده موجود تماماؤ اخلاف Malus Pyrous و Pyrous Bacata مي‏باشند .  در اثر پرورش و اصلاح نژاد , اين ميوه داراي ارقام گوناگون شده است كه در دامنه وسيعي از شرايط آب و هواي مختلف قابل كاشت بوده و با رعايت اصول به زراعي محصول قابل توجهي مي‏دهد .  در كشور ما نيز به علت مناسب بودن شرايط آب و هوايي اين محصول از قديم الايام مورد كشت و استفاده قرار مي‏گرفته و در ربع قرن اخير توليد آن افزايش چشمگيري يافته است . بطوري كه در حال حاضر سطح زير كشت سيب در ايران تقريباؤ به ۱۲۴۰۰۰ هكتار و با توليدي حدود ۱۱۳۰۰۰۰ تن در سال مي‏رسد .  تعداد ارقام ايراني كه تا كنون مشخص گرديده به بيش از ۱۵۰ رقم بالغ مي‏شود و علاوه بر آن حدود ۳۰ رقم خارجي نيز به ايران وارد شده و كشت چند رقم آن متداول مي‏باشد . بيشترين سطح زير كشت به ارقام دير رس و قابل نگهداري در سردخانه اختصاص يافته است كه مهم‏ترين آن عبارتند از : زنوزمرند , عباسي , شميراني ۷ گلدن دليشس , رددليشي , گراني اسميت , جاناتان , گاليا , شفيع آبادي و گلاب كهنز مي‏باشد كه سه رقم گراني اسميت , جاناتان , گاليا در سطح محدودي در باغهاي دولتي غرس شده‏اند . سابقاؤ روش احداث باغات سيب در ايران به طريق سنتي با تراكم ۳۰۰ درخت در هكتار بوده ولي در سالهاي اخير احداث باغات با كشت متمركز ( سيستم Malling) با تراكم متوسط ۲۰۰۰ درخت در هكتار , رو به توسعه و گسترش مي‏باشد نگهداري سيب در ايران سابقه طولاني داشته و در بعضي از مناطق روستائي كشورمان روش‏هاي سنتي هنوز هم متداول مي‏باشد .  از جمله اين روشها پوشانيدن سيب توسط كاه , خاك و ماسه نرم ( به ويژه در مورد رقم

تحقیق نگهداری سیب در سردخانه

۴۰,۰۰۰ ریال – خرید
اشتراک:

نظر خود را بیان کنید